TORE H WIIK KOMMER TIL OSS 20. NOVEMBER!

DETTE MÅ DU IKKE GÅ GLIPP AV

I kveld får vi storfint besøk!

Tore H Wiik kommer for å fortelle om sine bøker i serien «Legendariske veier» - nå med spesiell fokus på Sørlandske hovedvei som fra 1930 til 1965 hadde den offisielle betegnelsen «Riksvei nr. 40». 

Han har tidligere forfattet bøkene «Riksvei 1 – tapt og funnet» (2014), «Riksveiene som ble til E18/Ørje-Drammen» (2015), «Riksveiene som ble til E18/Drammen – Larvik» (2016) og Veiene som ble til E6» (2017) og er nå i innspurten av neste bok som tar for seg hele strekningen mellom Oslo og Kristiansand.

Fokus er i mindre grad på de gamle kongeveiene men mer på veiene fra bilismens spede barndom og fremover. Sørlandets veihistorie har vært spesielt spennende å nøste opp, og det har han gjort i samarbeid med mange lokale krefter.

Tore kommer til  å dele mange av høydepunktene fra historien om de gamle veiene som har vært Riksvei 40.
Kanskje kan også tilhørerne bidra til å oppklare en del av de fortsatt uoppklarte mysteriene? Mange av de gamle strekningene av Riksvei 40 ligger der fortsatt som kjørbare og smale grusveier som bare ber om å bli kjørt på av våre veteranbiler.

Flere lokale entusiaster har bidratt med tips til boka, og artikkelfotoet er av Børge Bendixens Renault Dauphine på brua ved Kaldvell.

Vi gjør oppmerksom på at dette møtet selvsagt er åpent for alle som har interesse av bokprosjektet og gjerne de som mener å kunne bidra med opplysninger.

Ytterligere informasjon om bokprosjektene kan du finne på Facebooksiden https://www.facebook.com/groups/RV40ogE18 , samt på https://riksvei.no/


Vel møtt!


[Tilbake]