Kristi Himmelfartstur 21. mai 2009

Familien Eikelia arrangerte nok en gang et kjempeflott Kristi Himmelfartsløp. Det ble talt ca. 260 - 270 kjøretøy!

Jon-Harral Tveit, deltaker på Kr. Himmelfartsløpet har sendt redaksjonen følgende bildekavalkade fra arrangementet (NB! scroll ned på siden for å lese en takketekst fra arrangøren til GMV!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I etterkant av arrangementet har Bodil og Øyvind sendt følgende takk til GMV:

 

Takk til alle i GMV!

Tusen takk til alle i klubben for den flotte rosebuketten, og den hyggelige hilsenen i forbindelse med Kr. Himmelfartsturen 2009! Jeg vil også takke for stor oppslutning fra klubben på torsdag. Det ble til tider noe kaotisk med parkering både på Harebakken, Fjæreparken og på Frolands Verk, men jeg har inntrykk av at stemningen var god, og at alle tok det med godt humør. Det er veldig lett å arrangere tur med tålmodige og glade deltagere!

 

Igjen, en stor takk til alle fra Bodil og Øyvind!

 

 

 

 

 

 

 

(Teksten nedenfor er forhåndsomtalen av løpet)

 

Litt om  premiering for bekledning og program:

 

Blir du med på Kr. Himmelfartsturen 2009?

 

Vi forsøker i år å blåse liv i den gamle, gode tradisjonen med artige kostymer når vi kjører veteranbil! Selvfølgelig er det nok ønskelig med mest mulig tidsriktige antrekk i forhold til kjøretøy, men har du ikke noe slikt, er det bedre å stille i et artig antrekk enn i noe som er ”up to date”!

 

 

Vi premierer dagens beste antrekk med en hjemmelaget figur med islender og vadmelsbukse; Skjegget, småfeit og sidfua….omtrent som Frolendinger flest!

 

Velkommen til alle i GMV (og alle andre i Grimstad) til en hyggelig tur, i forhåpentlig litt bedre vær enn i fjor!

 

                           Øyvind.

 

Vel møtt på Harebakken kl.11.00 torsdag 21.mai!

 

         KJØREBESKRIVELSE

         Kr.Himmelfartstur 21.05.2009

 

For 8.året på rad starter vi opp Kr.Himmelfartstur fra Harebakken til Frolands Verk. Velkommen! Som navnet tilsier er dette ikke et ordinært veteranløp, men en uhøytidelig og uformell tur uten påmelding og betaling, men dermed også uten det helt store opplegget når det gjelder planlegging og bemanning. Det er derfor viktig at alle tar hensyn til hverandre bl.a. når det skal parkeres, slik at alle får plass.

 

Turen starter ca. kl.11.00(når det blåses i dommerfløyta). Hvis det er mulig kjører de eldste av oss (gjelder kjøretøy) først, og så følger andre etter i mer eller mindre tilfeldig rekkefølge. Husk at ordinær trafikk også er på veien, vis hensyn og slipp disse frem!

 

I de første to rundkjøringene tar vi til høyre mot Myra, og deretter første vei til venstre mot Stoa. Vi passerer kunstisbanen og Myratunet og kommer til vei nr.42, og svinger mot høyre mot Evje. Vi følger så denne veien til skilt mot venstre til Omholt og kjører til kryss med skilt mot høyre og Løddesøl. (Forbi Løddesøl Gård).

 

Når vi kommer til vei nr. 408, kjører vi til venstre mot Grimstad, og fortsetter på vei nr. 407, igjen mot Grimstad, og fortsetter på denne til vi møter vei nr. 420, tar til høyre mot E 18 og rundkjøring. I rundkjøringen svinger vi mot Fjære kirke, og fortsetter til skilt med rast, som er bak FMU bygget. Du har nå kjørt ca. 25 km., og er halvveis.

 

Her er det et stopp, og det er her det er viktig å bruke minst mulig plass til parkering! Det blir konkurranser som vanlig, med premiering. Naturstien starter ved sort Toyota(av nyere modell), her ligger svarark i kjørebeskrivelsen.

 

Rebusoppgaven ved navn Vriompeisen deles også ut her.

 

Besvarelsen på begge må leveres før avgang fra Fjære. Husk fullt navn og helst reg. nr!

 

Etter en time eller halvannen,(litt væravhengig), blåses det igjen i dommerfløyta: dette er et signal om at det er på tide å komme videre.

 

Vi kjører til venstre ved kirken (langs kirkegården) og kjører over Fjæreheia til Kroken. Her er det et lite stykke med grusvei. Når vi igjen ankommer vei nr. 407, kjører vi til venstre mot Rygene, og deretter mot  408 og Blakstad. Ved Løddesøl tar vi til venstre mot Reiersøl/Vigeland, passerer Furre bro, og rett etter broa til høyre mot Reiersøl. Ved vei nr.42 tar vi til venstre mot Evje, og er straks ved Frolands Verk, hvor folk tar i mot og anviser plass. Turen er på ca.50 km.

 

Det selges lapskaus og kaffe/vafler i regi av Froland Motorveteranklubb. Det blir etter hvert premieutdeling av naturstien, Vriompeisen og beste antrekk!

 

Håper at det har vært en grei tur, takk for oppmøtet, og vær velkommen til AMK`s turer og treff videre utover sesongen! Vil du bli medlem i AMK? Kontakt mannen med mikrofon, rød 2CV og alpelue!

 

Igjen: Takk for at du ble med på Kr. Himmelfartsturen, og vel hjem!

PrintSkriv ut     EmailTips en venn
[Tilbake]