Endringer i LMK-forsikringen

13. mai 2009 ble følgende informasjon sendt ut fra LMK:

 

Last ned brosjyren her!

 

Hei alle sammen,

 

LMKs styre har de siste 9 ukene hatt en kontinuerlig prosess for å imøtekomme landsmøtets ønske om en revisjon av forsikringsordningen. Styret håper at klubbene nå sørger for at klubbmedlemmene informeres godt via klubb- og medlemsmøter, medlemsblad, internett og e-post. Skriv ut brosjyren som du finner i vedlegget, og gjør gjerne en tosidig utskrift så begge sider kommer på hver side av et enkelt A4 ark.

 

De viktigste endringene er:

 

1.       Hovedstrømsbryter er ikke lenger påkrevet, men anbefales likevel på det sterkeste.

  1. Eier kan for Helforsikring selv gjøre besiktigelse av sitt kjøretøy med verdi opp til 250.000,- (1959 mod. og eldre) og 150.000,- (1960 mod. og nyere). Besiktigelsen må bevitnes av en person som selv har en LMK Helforsikring. Vitnet signerer på skjemaet med navn, samt med reg. nr. på sitt eget helforsikret kjøretøy pluss navn på sin LMK-klubb. Er kjøretøyets verdi høyere enn de overnevnte grenser, skal det utføres besiktigelse av en besiktigelsesperson fra en LMK-klubb. For ombygd/modifisert og blivende klassiker vil det fortsatt bli besiktigelse av besiktigelsesperson.

  2. Det er åpnet for mer tidstypiske endringer og bruks-slitasje/patina fra kjøretøyets driftsperiode kan godkjennes. Det lempes også noe på krav vedrørende dekk og felg ved at kravets utgangspunkt nå er at felg- og dekkdimensjon skal være i harmoni med kjøretøyets konstruksjon og historie.
  3. For å få en blivende klassiker BK må søker ha en LMK helforsikring enten på bil eller på Mc. Dersom det søkes BK i annen gruppe enn det man har helforsikring i, må man kunne vise til brukskjøretøy i samme klasse som det søkes BK for. Bil med forsikringssum på over kr. 150.000 må ha FG godkjent alarm, alternativt originalt montert alarmanlegg. Originalt alarmanlegg skal selvfølgelig fungere uansett forsikringssum.

 

Kort sagt så gjøres søknadsrutinene mye enklere, samtidig med at noen tidligere hovedkrav frafalles. Resultatet blir en mye mer inkluderende forsikringsordning som favner bredt blant klubbenes medlemmer.

Merk for ordens skyld at forsikringsordningen forsøkes kontinuerlig å tilpasses etter medlemmenes behov, og derfor er denne versjonen merket ”MAI 2009” nederst i høyre hjørne på side 2. Vær derfor oppmerksom på hvilken versjon som er den mest oppdaterte ved å gå inn på informasjonsbrosjyren på http://www.lmk.no/page.php?8 en gang i blant.

 

Videre vil styret foreslå at klubben kun legger ut stikkord fra endringene i forsikringsordningen direkte på sine sider, og heller fronter link til LMKs forsikringssider på http://www.lmk.no/page.php?26 slik at medlemmene får den oppdaterte informasjonen som til enhver tid gjelder. Informasjonen på forsikringssidene vil også være oppdatert, så se derfor til at webansvarlig i klubben bruker linker, og ikke så mye tekst.

 

Styret håper klubbene tar godt imot endringene.

På vegne av styret i LMK:

 

Vennlig hilsen

 

Tom T. Græger

daglig leder LMK

+47 22 88 36 00

+47 92 80 93 99

 

pb 170, Økern

0509 Oslo

www.lmk.no

 

PrintSkriv ut     EmailTips en venn
[Tilbake]