Medlemsmøte i Agder Motorhistoriske klubb

Grimstad MotorVeteraner inviterte til medlemsmøte i AMK

Torsdag 23. april var den første sommerdagen – værmessig – i 2009. Med 16 – 17 grader i skyggen var det nok mange som brukte dagen til hagearbeid eller båtpuss, men de 17 fremmøte hygget seg stort.

 

Hyggelig prat med nye og gamle kjente (foto Øyvind Eikelia)

 

Husvertinnen i Grimstad MotorVeteraner m/hjelpere hadde pyntet lokalet så fint med duker og blomster, mye godt hjemmebagt og våre to, tre trofaste sponsorer hadde gitt mange og flotte premier til kveldens lotteri.

 

Formann Einar venter spent på hvem som har vunnet neste premie (foto Øyvind Eikelia)

 

Det ble informert om de kommende store arrangement som Vårmønstringen i Kristiansand, GMVs Vårslepp i Grimstad 9. mai, AMKs store og hyggelige utflukt på Kr. Himmelfartsdag, AMKs jubileumsløp/treff i Lillesand i august, samt GMVs løp i Grimstad 22. august.

Arnfinn Olsen informerte om jubileumsarrangementet, og dette kommer til å bli en hyggelig dag i Lillesand!

Øyvind Eikelia leste opp en liste over tidligere Kr. Himmelfartsløp skrevet av Marthinius Inntjore. Marthinius var med som arrangør av den aller første Kr.Himmelfartsturen for 15 år siden, og Martinius ble oppfordret til å gjenfortelle noen historier som ble fortalt den gang vi hadde rast i Tyssekil langs ”Kongeveien” i Landvik.

 

Ole Bjørn Moe hadde tatt med en nyutgitt norsk bok om båtmotorer og stasjonærmotorer, og denne vakte interesse hos flere i forsamlingen.

 

Det ble også en hyggelig og interessant diskusjon om tiltak og utfordringer som vår hobby og vårt miljø står overfor. Noen foreslo å invitere ungdomsforeninger etc. med på biltur, og da kunne Martin Westvik fortelle om en morsom opplevelse på Vårmønstringen i Kristiansand for noen år tilbake. Den gang skulle frivillige være med å kjøre pensjonister en rundtur, og Martin var en av de som stilte opp etter Vårmønstringen. Han fikk med et par eldre Kristiansandere i bilen sin, og de startet på turen. Turen gikk ut til E-18 og over brua i retning Ålefjær. Etter et par-tre hundre meter kom spørsmålet fra en av passasjerene: ”Hvor kommer du fra da?” . Martin svarte at han kommer fra Arendal, med det resultat at passasjeren skrek ”snu, snu – du kommer ikke til å finne veien tilbake!”

 

Etter trekningen i lotteriet fortsatte praten før vi avsluttet kvelden ca. kl. 21.30 og (nesten) alle gikk hjem med ei kanne med 4L olje under armen fra lotteriet!

Og utenfor sto det nyeste tilskuddet i bilparken til GMV-medlem Ole Holtebu, en Alvis TB14 fra 1950. Kun 100 eks ble produsert av denne flotte bilmodellen!

 

 

(foto Øyvind Eikelia)

 

 

PrintSkriv ut     EmailTips en venn
[Tilbake]