AVDUKING TYSK KRIGSSYKKEL, 1941 WANDERER

Torfinn Grøsle inviterer til avduking søndag 7. juni 2015

Avduking - Tysk krigssykkel - 1941 WandererTid : Søndag 7. juni kl 16.00

Sted : Roresanden 97


Program: Avduking av sykkelen. Men her kommer også militære kjøretøyer, tidsvitner og jobber med å få noen med tyske uniformer. Deler av sykkelsamlingen blir satt frem og et mini opptog av spesielle sykler vil rulle inn på tunet. Familien Granhaug vil foreta avdukingen. 7. juni er nøyaktig på dagen 70 år siden kong Håkon og familien igjen kom til landet og seilte forbi Sørlandskysten.

Egentlig var planen å vise sykkelen for pressen, men etter at Adressa skrev hele tre sider om sykkelen i fjor høst, har det vært en enorm interesse. Derfor tar jeg likegodt en åpen avduking.

Sted er i tunet hjemme hos Torfinn Grøsle, rett opp fra Rorestranda. Parkering på plenen og hagen foran huset for veteranbiler av sivil eller militær art. Andre kan parkere mot veien eller ved Igland Vinsj fabrikk, hvis der blir mange.

Bildet under viser familien Granhaug og er tatt når jeg fikk sykkelen. Sykkelen er nå ikke til å kjenne igjen, den er blitt en virkelig perle med granatkasse, bred bagasjebærer, «mantel-halter» o.s.v. og soldat ting som original tysk hjelm, gassmaske beholder m.m. Sykkelen er nå tidsriktig og blitt en virkelig «kampsykkel».


 Foto: Svein Per Hardeberg, Grimstad Adressetidende

Se Grimstad Adressetidende lørdag 16. mai, med omtale av sykkelen og de som har hjulpet til, men hvordan sykkelen er blitt, får dere ikke se før avdukingen.

Pressen er selvfølgelig invitert.

Hyggelig hvis noen motor veteran venner vil stikker innom og bli med «å kaster glans» over avdukingen.


Velkommen skal dere være. 

[Tilbake]