LMK-nytt juni/juli 2012

Nyheter fra LMK

 

 

Løpsmapper

Tradisjonen med å sende ut løpsmapper til klubbarrangementene er tilbake! Fine mapper med folder inni for god plass til deltakerinformasjon. Bestill via epost til ane.beate.fredriksen@watercircles.no.

 

Norgesløpet 2013 og 2014

Sett av datoen 1. juni neste år allerede nå. Da kommer mange til å legge turen til Sørlandet og Agder Motorhistoriske Klubb som arrangerer Norgesløpet.
I 2014 er det Bergen Veteranvogn Klubb som står for Norgesløpet, men datoen for dette er ikke fastsatt.

 

Nye Forsikringer

LMK Forsikring har etablert en ny variant som har fått navnet LMK Restaurering- og Lagerforsikring 15-30 år. Den er beregnet for kjøretøy som skal restaureres for å kunne forsikres som Blivende Klassiker (BK), eller for oppbevaring av kjøretøy i påvente av at de blir 30 år. For ordens skyld minner vi leserne om at for å kunne søke om en BK må man i minst ett år ha hatt en Helforsikring. Så lenge du har en BK, må du også ha en gyldig Helforsikring.
Dette er en forsikring som dekker brann/tyveri/hærverk på lagrede kjøretøy og kjøretøy under restaurering. Denne gjelder for kjøretøy som ikke er registret og som ikke skal bevege seg for egen motor. Det må legges ved en utfyllende skriftlig oversikt over kjøretøy og/eller deler som skal forsikres, og det må tas gode bilder. Kjøretøy med verdi over kr. 100.000,- må i tillegg også besiktiges av besiktigelsesperson.

Premien skal baseres på vår lave skadeprosent, og blir lav som de øvrige LMK forsikringene. Detaljene her var ikke klare når dette gikk i trykken. Oppdater deg på www.lmk.no. Det blir også sendt ut informasjon når dette er klart.

 

 

 

«Kjøretøy mellom 15 og 30 år får du nå Restaurerings- og Lagerforsikring på.»

 

De vanlige Restaureringsforsikring og Lagerforsikring for kjøretøy 30 år og eldre er nå slått sammen til én forsikring. Til nå har Lagerforsikring med forsikringssum opp til kr. 50.000 kostet kr. 150,- per år. Om du skal øke denne verdien har dette kostet kr. 50,- per kr. 10.000,- i økt forsikringssum.

Nå heves forsikringsbeløpet til kr. 250.000 med en premie på kr. 200,- årlig slik det har vært for Restaureringsforsikringen. Det må legges ved en utfyllende skriftlig oversikt over kjøretøy og/eller deler som skal forsikres, og det må tas gode bilder.

Og som for alle typer LMK Forsikring; husk å skrive inn i feltet for den markedsverdien du mener ditt kjøretøy har i Norge i dag.

 

Ned fra gjerdet

95 % av klubbmedlemmene som ringer inn eller blir oppringte av LMK Forsikring flytter forsikringene sine fra sine eksisterende selskaper. En situasjon som er meget hyggelig for både medlemmet som oppnår lavere premier, og for LMK og klubbene som har valgt riktig samarbeidspartner.
Dette betyr også at det er mye å gjøre for kundebehandlerne i LMK Forsikring, og de rekker ikke å ringe opp alle eksisterende Tennantkunder som venter på en telefon fra selskapet. På tross av at det er ansatt flere, er pågangen meget stor. Ta derfor et eget initiativ, og ring inn selv til 67 20 60 30 for å flytte kjøretøyet til LMK Forsikring fra Tennant/Gjensidige eller annet selskap.

 

 

Husk alkotester i Frankrike

Fra 1. juli er det i Frankrike påbudt å teste seg selv for promillekjøring før du setter deg bak rattet. Bot for ikke å ha dette i bilen er 11 euro (ca. 85 kr.). Promillegrensen er 0,5, ikke 0,2 som i Norge. Bon voyage!

 

PrintSkriv ut     EmailTips en venn
[Tilbake]