Stor auksjon over veteranbiler i Danmark

Lyst på en Adler Autobahn cabriolet eller annet snadder...? (oppdatert info - se under)

Ærverdige Aalholm Automobilmuseum har stengt dørene for en tid siden, og nå skal samlingen av biler selges på auksjon i august 2012.

 

Oppdatert 24. februar: Vårt medlem JWH har søkt og funne mye informasjon om museet, og det viser seg at mange av "godbitene" allerede er solgt på en auksjon for lenge siden.
De gjenværende kjøretøy har også blitt preget av dårlige lagringsforhold, og samlingen er nok ikke fullt så attraktiv som først antatt...


Kopiert tekst fra Romerike Gammelbilklubbs nettside (se egen link til bilder fra museets samling).

Minner om at vi forsøker å få til en danmarksweekend for klubbens medlemmer i august med opphold på Fyn. Kanskje dette kan kombineres?

 

Lolland Falster Veteranbil Klub har også en omfattende side om museet: http://www.lfvk.dk/aalholm_projektside.htm

 

Aalholm Automobilmuseums mere end 200 biler sælges på auktion til august.

Aalholm Automobil Museum var tidligere et af Europas største bilmuseer og omfattede 224 biler fra år 1886 og frem.

Museet lukkede i 2008, og nu boet efter afdøde godsejer Stig Husted-Andersen valgt at sætte de 224 biler til salg ved auktion.

Der er adskillige biler fra før 1904 og de fleste er fra årene inden 1940. De 224 biler udgør en af Nordeuropas største samlinger, så auktionen vil givetvis tiltrække samlere og andre biltosser fra både ind- og udland.

Eventyret med de mange biler begyndte eksklusivt: Grundlaget for museet var ved åbningen i 1964 Aalholms egen Rolls-Royce fra 1911.

Den gamle Rolls var angiveligt en af baronens yndlingsbiler - en bil som han i øvrigt fandt muret inde i en ladebygning på Beldringe.

Du kan se et stort udvalg af bilerne her.

Advokatfirmaet Interlex varetager boet og dermed også salget af de gamle biler.

PrintSkriv ut     EmailTips en venn
[Tilbake]