LMK-nytt juni 2012

Bedre å ha en bil på henger’n enn å etterlate den på et eller annet verksted uten å være helt sikker på når den kommer «hjem».

 

 

Tips lokalavisen

I motsetning til riksavisjournalister er ikke lokalavisjournalister konfliktorienterte. Lokalavisene er ute etter de gode sakene som leserne lar seg bevege av.  For eksempel vil lesere med et gammelt kjøretøy på låven eller «i løa» få en grunn til å vurdere et medlemskap. Det er også enklere å få lokale sponsorer ETTER en reportasje der klubben har vært synlig med sin positive kulturaktivitet.

Det er i utgangspunktet ikke så vanskelig å skape interesse for klubbens arrangement i redaksjonen, men klubben må selv ta et initiativ. Å få redaksjonell omtale i media om hobbyen vår er viktig. Klubben eller du som medlem må kontakte lokalredaksjonene for å få inn en forhåndsreportasje. Ring ca. to uker før arrangementet. Spør etter en reportasjeleder eller journalist, og husk hvem du snakker med.

Si når årets arrangement (løp, marked, utstilling) skal være, antall deltakere og litt rundt poster og kjørerute. I forbindelse med forhåndsomtale av årets arrangement, så er det stor fordel om du kan oversende flotte bilder fra et tidligere år. Tilby å sende mer info og bilder på epost, noe som redaksjonen foretrekker. Skriv hvor og når, antall deltakere dere regner med kommer, tidspunkter for passering og antall poster. Har dere invitert ordfører eller annen lokalkjendis (gjør gjerne det!) så nevn dette. Skriv også noen setninger om fjorårets arrangement, hvor og når, antall deltakere og vinneren.

Få lokalaviser har folk på jobb lørdager og/eller søndager. Foreslå å tilby bilder og tekst som avisen kan få på epost i løpet av helgen. Med bilder av ansikter og smilende mennesker er sikret et godt oppslag. Bilder med mennesker er svært viktig for pressen, og bruk gjerne god tid til dette.

Et godt tips er å skrive et referat fra arrangementet på forhånd, og bare fylle inn lørdag eller søndag ettermiddag/kveld med navnet på vinneren, postene, antall deltakere, noe om været og spesielle positive/hyggelige hendelser dersom man har noe om det. Husk at bilde og kommentar fra løpets yngste/eldste deltaker kan også være fint å sende inn. 
Lykke til!

 

Tut og kjør!
Ut på tur? Ta med en utskrift av listen over besiktigelsespersoner sortert på postnummer (veldig praktisk!) som du finner på www.lmk.no/forsikring. Skjer det noe med ditt LMK-forsikrede kjøretøy finnes det nesten alltid en lokal besiktigelsesperson som kan hjelpe med informasjon om lokale verksteder, kompetente mekanikere, hvem som har deler eller lignende. Kanskje kan vedkommende også hjelpe deg med problemet på stedet slik turen kan fortsette allerede samme dag.

 

Dersom det koster mer enn kr. 200 (som er egenandelen for første gangs havari på en LMK Forsikring), så sørg for å få en kvittering på beløpet. Gjerne ettersendt på mail eller per brev. Utgifter på utgifter mellom kr. 200 og 2000 kan du få igjen på forsikringen på denne måten. Etter at du har snakket med en besiktigelsesmann eller en lokal hjelper og vet hva som skjer videre, er det viktig å ringe LMK Forsikrings skadeavdeling for registrering og videre info. Ingenting er jo bedre enn å få fikset et lite havari på stedet J!

Dersom det skjer noe under et løp har arrangøren normalt et servicekjøretøy med noe ekstra utstyr/deler. Ring arrangørtelefonen før du ringer Viking for å se om det finnes kvalitativ assistanse og/eller deler.

Redningsforsikringen gjelder fra skadestedet til kjøretøyets hjemsted dersom feilen/skaden ikke lar seg ordne ved et lokalt verksted. Skal det hjem, kan det godt hende det tar et par døgn før organisert transport passerer og tar kjøretøyet med seg.
Et alternativ til verksted er å kontakte skadeavdelingen for LMK Forsikring på telefon 67 20 60 50 og gjøre en avtale om at du henter kjøretøyet selv, og får en økonomisk påskjønnelse i tillegg til alle utgifter dekket. Du kan få leid bilhengere mange steder. Bli enige om dette med skadebehandleren, så får du kjøretøyet raskere hjem.

Lykke til med sommerturene!

 

Nasjonal Motordag 6. juni

De aller fleste klubber har oppfordret sine medlemmer til å ta med kjøretøyet ut og vise de frem onsdag 6. juni. Nasjonal Motordag markeres over hele landet, og på flere steder samarbeider LMKs klubber og Amcar om lokale arrangementer. I Oslo vil LMK og Amcar vil være representerte med stands på Rådhusplassen ved Akershuskaia fra kl. 17 denne dagen.

I Norge er det i dag rundt 130.000 kjøretøy over 30 år. De aller fleste av disse brukes som hobbykjøretøy, og blir tatt godt vare på. De henholdsvis 50.000 og 16.000 medlemmene LMK og AMCAR har, favner hoveddelen av disse kjøretøyene. Det er etter LMKs styres mening derfor naturlig at begge organisasjonene oppfordrer alle medlemmer til å bruke hobbykjøretøyet denne dagen.

Sverige og Danmark har nå også fått sine nasjonale motorhistoriske dager i juni, så i denne måneden er det Motorhistorisk "Tut&Kjør" over hele Skandinavia

 

PrintSkriv ut     EmailTips en venn
[Tilbake]